Vintertøj i store størrelser

Vintertøj i store størrelser

31. oktober 2019 0 Af Oliver

Det er pludseligt blevet meget koldt. Temperaturen er faldet fra 20 grader til 8. Bare på et enkelt døgn. Vi er nu nede på en temperatur, som er normal for årstiden. Vi har været heldige, at sommeren har varet så længe. Men det er slut nu. Godt for varmeregningen dog. Vi har sparet en måneds opvarmning.

Store størrelser

Selvom vi godt vidste, at det vil blive koldt, har vi bare ikke fået taget os sammen til at se på tøj i store størrelser. Vi skal have nye vinterjakker begge to. Vi er begge to ret store, så vi er fælles om at købe tøj til hinanden. Det gør det lidt nemmere for os, når vi endelig får oparbejdet modet til bruge timer i tøjbutikkerne.

Men i morges, da vi kom i tøjet, besluttede vi, at det skal være i dag, vi tager ind til centrum for at handle.
Vi starter med at tage ind til butikken, der sælger tøj til store mænd. Her har vi handlet før, og min mand har fundet mange elegante habitter og skjorter her. Han kan godt lide den butik. Vi ved, at de kender til problemet med, at jakken ikke når rundt om maven, eller at skjorteknapperne springer op.
Han vil gerne have en rigtig god vinterjakke, sådan en med aftagelig fór og hætte. Han har den idé, at det er bedre, hvis man kan tage noget af tøjet af end at gå og svede, hvis solen lige pludselig titter frem. Omvendt, så er det praktisk, at han kan tage et varmt fór på, så han ikke bliver kold og måske forkølet.

Vinterjakker til kvinder

Når vi så har fundet en vinterjakke til ham, bliver det min tur. Selv om jeg er stor i det, så er jeg ikke helt oppe i min mands liga. Der er lidt flere butikker, der sælger tøj i min størrelse, som jeg kan gå på kig i. Den ene ligger inde i storcenteret. Den er meget eksklusiv, men de har altså nogle virkeligt flotte jakker til kvinder – se selv her: https://www.arkuri.dk/dametoej-350/jakker-267/ .

Man kan bare mærke lige med det samme – faktisk blot ved at se på deres tøj, at det er rigtig god kvalitet. Der er kælet for de små detaljer. Og kvinden, der ejer butikken, er ualmindeligt sød og hjælpsom. Hun er selv stor, og hun ved lige præcist, hvad slags tøj, jeg kan lide. Vi har lært hinanden at kende gennem årene. Hvis jeg ikke finder noget, som lige er mig, kan vi gå hen til en anden butik. Den ligger i en lille, bitte sidegade til hovedgaden. Her har hun også noget godt tøj. Det er ikke helt så god kvalitet som den første butiks, men det er sjovt tøj, hun har.

Hun laver noget af det selv, og fordelen ved at handle hos hende, er, at hun kan rette tøjet til, så det passer perfekt. Hun er uddannet skrædder, men valgte at drive en tøjforretning med stort tøj. Hun har engang fortalt mig, at en skrædder ikke kan leve af sit håndværk. Der er næsten ingen, der vil have syet et stykke tøj længere. De fleste vil have mærkevarer, så det tog hun konsekvensen af. 

Disclaimer