Uddannelsen til stress-coach

Uddannelsen til stress-coach

9. januar 2022 0 Af Oliver

Du bryder dig ikke om at se mennesker lide vel? Du hader blod og injektionssprøjter. Du havde tænkt på at blive læge, men det er altså ikke det felt, du skal ind i. Det har du besluttet. Du havde også tænkt på at blive psykolog. Du gider bare ikke at bruge en masse år på at læse psykologi. Det der universitetsmiljø er heller ikke dig. Ok, du kunne faktisk godt tænke dig at blive portør på et hospital. Det ville du kunne klare. Du behøver jo ikke at være ham, der skal transportere et såret menneske fra ambulancen ind til skadestuen. Du prøvede måske også at arbejde som portør på et hospital i en periode. Du fandt dog ud af, at jobbet var fysisk meget hårdt. Det er svært at bakse rundt med de tunge senge på hjul. Også selvom der er tilstrækkeligt med plads på hospitalsgangene.

Hjælp mennesker med stress!

Hvad skal du så gøre? Ja, et forslag er, at du tager en stresscoach uddannelse med certifikat. Det er en uddannelse, som du faktisk kan tage på et par år. Den læner sig meget op imod psykologistudiet, men den fokuserer på at give patienter nogle konkrete værktøjer, som de kan bruge i deres hverdag, så den stress, de har, ikke går hen og bliver til alvorlige, fysiske eller psykiske lidelser.

Det der med de konkrete værktøjer tiltaler dig, måske. Det kan jeg godt forstå. Det er nemlig dejligt at kunne lære andre mennesker nogle teknikker, de kan bruge. Det kan være sådan noget, som hvordan man kan kontrollere sit åndedræt, så panikken ikke sætter ind. Det kan være sådan noget som at lære mennesker at vende negative tanker til positive tanker.

En stresscoach uddannelse er ikke en universitetsuddannelse. Men du kan få certifikat på, at du har fuldført uddannelsen. Og du kan være sikker på at få arbejde. Der er nemlig flere og flere mennesker, der opsøger stresscoaches.

Disclaimer