Skadedyr på loftet

Skadedyr på loftet

29. december 2021 0 Af Oliver

Rovdyret husmår kan se sød ud men tag ikke fejl. Dette skadedyr bør ikke inviteres op på loftet af fri vilje. Mår eller husmår søger op til vinteren ind i mange af de danske hjem, og op på deres loft. Oplever du også høje bankelyde om aftenen hen over loftet. Eller hører du noget løbe hen over loftbrædderne ovenpå. Så har du sandsynligvis besøg af enten julemanden, en rotte eller mus, eller en husmår. En mår søger indenfor når det begynder at blive koldt udenfor op til vinteren.

Søger varme

De leder efter et varmt sted som de kan bebo indtil det igen er vejr til at den kan være udenfor. Det skal siges at en husmår eller mår ikke er en mårhund og de er ikke nær så farlige som en mårhund eller vaskebjørn. En mår på loftet betyder to ting. Et, du har en gæst fra mårfamilien på besøg på loftet. To, du har en indgang eller et hul som husmåren kan søge ind af, som kræver en aflukning. Og du kan tro at du går en masse stress og gene i møde når først du har en mår på loftet. Du kan roligt forvente at blive forstyrret og vækket af lydene fra loftet, og du skal eventuelt også finde skovlen frem til at opsamle husmår afføring – som ligner pindsvin lort meget. Det faktum er ubrugeligt, men der er alligevel enkelte tilfælde hvor der faktisk har været besøg af et pindsvin. Skulle det være noget andet end en husmår på loftet så er der næsten altid tale om en mus eller en rotte.

Du skal have hjælp

Hvis du har besøg af en rotte eller mistanke om det, bør du straks kontakte kommunen da det er dem som varetager alle opgaver om rotter. Rotte ekskrementer ser meget anderledes ud, så her kan du eventuelt spotte hvad du har besøg af. Det samme gælder ekskrementer fra mus. Mange forsøger at fange en husmår med en fælde, hvilket slet ikke kan anbefales. Det kræver opsyn tre gange i døgnet og en masse bøvl at bruge mårfælder. Det var ellers det som jeg prøvede.

Men jeg lærte på den hårde måde, at den bedste løsning til at komme af med en husmår og de mange gener den slæber med, er at kontakte skadedyrsservice med døgnservice. Men husk på at hvis du har en rotte eller at du tror det måske kan være en rotte, så skal du kontakte din kommune som så kommer ud og dræber rotterne hvis der er nogle, og hvis det ikke er rotter – så har du uden at betale fået en inspektion.

Disclaimer