Savner solen

Savner solen

19. december 2021 0 Af Oliver

Det er bare endnu en kedelig dag. Regn og skyet. Du har bare fået nok af at lytte til November Rain med Guns N’ Roses. Du har fået en idé. Den samme idé, som mange andre har fået: Du vil booke en rejse til Grækenland. Du vil ned til solen og lunere vejr. Væk fra kulden. Du finder mange tilbud på rejser til Grækenland på hjemmesider som https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/graekenland/. Men du kan ikke komme afsted lige nu. Og heller ikke i næste uge.

En juleferie?

Hvad gør du? Booker du en juleferie i Grækenland? Måske synes du, at det kunne være spændende at opleve den græske jul. Og du ved, at dernede er de meget strenge med reglerne, der sigter på at forhindre smitten med covid. Så du er sådan set ikke urolig ved at skulle rejse derned.

Men hvad ved du om julen i Grækenland? Er du klar over, at den slet ikke fejres som i Danmark. Der er ikke noget med julefrokost, and og flæskesteg. Er du heldig, så kan du få kåldolmere! (Ja, græsk mormormad.) Der er ikke noget med at brænde stearinlys og drikke gløgg. Og i de græske familier bliver der ikke givet gaver juleaften. Der bliver ikke danset om juletræet. Der bliver dog pyntet med elektrisk lys i mange farver. Det glimter og glitrer. Smagløst. Det er farvestrålende, men slet ikke som i Danmark! Der er dog fest nytårsaften – hvor familierne udveksler gaver, og hvor de spiller kort til den store guldmedalje.

Særlig stemning i Grækenland

Det lyder umiddelbart ikke så spændende. Alligevel, så er der en helt særlig stemning. En feststemning, som du absolut kan mærke. Også selvom du er turist og bor på hotel. En juleferie i Grækenland er slet ikke en dårlig idé. Finder du en af de mange billige rejser til Grækenland i julen, så vær forberedt på at opleve den græske gæstfrihed, når den er bedst.

Disclaimer