Ramt af stress?

Ramt af stress?

7. april 2023 0 Af Oliver

Flere og flere mennesker bliver ramt af stress. Der går næsten ikke en eneste måned, uden at vi hører om nye undersøgelser, der viser, at unge under 24 år har stress – eller at stress på arbejdspladser breder sig som ild på en tør mark. Vi hører også om, at der er mangel på behandlere, der har mulighed for at tage flere patienter ind til stresscoaching. Naturligvis hører vi også indslag i radioen om, at det er dyrt at komme i behandling hos private stresscoaches – og at det offentlige burde yde tilskud til stresscoaching hos private.

Brug for flere coaches

Sagen er bare den, at der ikke er så mange stresscoaches, som vi har behov for. Og selvom du faktisk kan tage en rigtig god stresscoach uddannelse, så er der ikke så mange mennesker, der ved dette. Så det bør du undersøge, hvis du fx står og vil skifte karriere – fx fra at være en udmattet og underbetalt sygeplejerske. Der findes nemlig stresscoach uddannelser, der henvender sig til mennesker med erfaring fra arbejdsmarkedet. Det kan fx være tillidsmænd, HR-ledere eller det kan være repræsentanter, der beskæftiger sig med arbejdsmiljø. Naturligvis findes der også stresscoach uddannelser, der henvender sig til private, som bare gerne vil arbejde med stressbehandling og hjælpe andre mennesker.

Lær om stressbehandling

Derfor: Hvis du er i en situation, hvor du gerne vil lære om stressbehandling og tage den viden med dig ind i dit job – eller skabe et nyt job, så bør du lede efter en stresscoach uddannelse, som du kan tage. Det behøver ikke at være via universitetet og psykologistudiet, at du bliver stresscoach. Det behøver ikke at tage flere år. Men det er under alle omstændigheder en spændende uddannelse, hvor du får både teoretisk og praktisk viden.
Du skal derfor ikke tøve med at ringe op til en udbyder af en stresscoach uddannelse for at høre mere om uddannelsesforløbet.

Disclaimer