Prøv bed and breakfast næste gang du skal på tur

Prøv bed and breakfast næste gang du skal på tur

14. marts 2016 0 Af Steen Jensen

Hvis du er træt af, at du altid ender ud med at overnatte på det samme hotel, hver gang du kører til Østrig for at stå på ski eller til en anden destination i Europa, bør du overveje at tage på bed and breakfast i stedet. Mange danskere foretrækker at bide en lang køretur over i to, hvilket betyder at de ofte overnatter på et hotel eller et motel når de er cirka halvvejs til deres destination, så de eksempelvis ikke skal køre i tolv timer, men i stedet køre otte timer den ene dag og fire den næste. Dette gør ofte turen mere behagelig, og især hvis du har børn med i bilen kan det være en god ide at overnatte i en ordentlig seng i stedet for at de skal sove i et ubehageligt bilsæde til motorvejens larm. Nogle gange kan det dog være tiltrængt at prøve noget nyt, i stedet for det samme hotel med den samme menu. I stedet kan man prøve bed and breakfast, som ofte kan være en hyggelig og anderledes oplevelse end hvad man er vant til.

Hvad er bed and breakfast?

Bed and breakfast er en betegnelse brugt til at beskrive en form for indlogering der typisk foregår i et privat hjem. Tilbuddet indbefatter – som det fremgår af navnet – mulighed for en seng at sove i, og morgenmad den efterfølgende dag. Ofte er det folk med store huse eller gårde der tilbyder bed and breakfast. Når man ankommer til ejendommen bliver man indlogeret i et værelse, oftest med tilhørende badeværelse. I nogle tilfælde kan man dog komme ud for at skulle dele et badeværelse på gangen med folk fra andre værelser. Morgenmaden spises typisk i værtens køkken, og laves af værten ligesom rengøring som oftest foretages af værten. Morgenmaden består tit af lokale morgenmadsspecialiteter som kendetegner det pågældende land eller område hvor ejendommen ligger. Bed and breakfast er altså steder hvor det er muligt for dig at ankomme for at overnatte, hvorefter du næste morgen får tilbudt morgenmad og derefter hurtigt kan komme videre mod din destination.

Fordele ved bed and breakfast

Som du nok allerede har gættet er der mange fordele ved at overnatte på et bed and breakfast. Det mest interessante er nok at du under opholdet bliver imødekommet med helt nye kulturoplevelser, du sandsynligvis ikke har haft før, hvis du er vant til at overnatte på hotel. Menuen, samt den gæstfrihed du oplever på et bed and breakfast er meget anderledes end hvad man ser på de mere eksklusive overnatningstilbud, og du får mulighed for at opleve autentisk lokal madkultur, i stedet for de opgraderede versioner af traditionelle retter der serveres på hoteller. Desuden betyder en overnatning på et bed and breakfast ofte at du nemt og hurtigt kan tjekke ind og ud, og ikke skal til at finde ud af en stor parkeringskælder med din bil. Dette betyder således at du hurtigt kan komme videre på din tur, og derfor når frem til din destination hurtigere.

Masser af bed and breakfast i Danmark

Men hvis man tror, at bed and breakfast kun er et udenlandsk fænomen, så er man helt gal på den. Der er nemlig også rigtig mange bed and breakfast i Danmark. Et godt eksempel på dette er hos Nymarksminde, hvor de tilbyder bed and breafast, som en af deres overnatningsmuligheder. Så befinder man sig i Danmark, er dette altså også en oplagt overnatningsmulighed.

 

 

Disclaimer