Petanque og rundbold er to oplagte spil til sommerens sammenkomster

Petanque og rundbold er to oplagte spil til sommerens sammenkomster

22. juli 2019 0 Af Signe Pedersen

I det ganske danske land er det sjældent solen, vi ser fremme på himlen. Derfor er vi også rigtig gode til at komme ud fra vores skjul, når solen titter frem, og de varme stråler kan nydes i det dejlige vejr. Her kan mange af os rigtig godt lide at bruge det meste af vores fritid udenfor, når vi har sommerferie eller ikke er på arbejde. Nogle af os elsker at mødes ude i byen på caféer og nyde lidt koldt til ganen, og andre af os elsker at slå et smut til stranden og få en dukkert.

Der findes nemlig masser af aktiviteter, man kan lave, når sommerens sammenkomster holdes. Det gælder især selskabslege, når det kommer til familiesammenkomster eller mødet med vennerne. Det kan her være til fødselsdage, konfirmationer eller bryllupsfesten, at man gerne vil få folk i gang med en aktiv udendørs leg for alle. Her er et godt bud enten petanque eller rundbold, da det er spil, alle kan være en del af. Læs meget mere om det herunder.

Rundbold – det aktive spil for børn og voksne

En klassisk aktivitet, som man kan lave udendørs til sommerens sammenkomster er spillet rundbold. Det er især populært til børnefødselsdagen eller konfirmationen, når de yngre skal ud og brænde noget energi af. Derudover er det også et spil, hvor de ældre sagtens kan være med og få en masse sjov ud af. Det er meget simpelt og går ud på, at man er to hold, der kæmper mod hinanden.

Her skal man slå til en bold, hvorefter man skal nå at runde så mange ud af de i alt fire poster som muligt, inden modstanderen har samlet bolden op og bringer den tilbage til basen. Man kan fordele de fire baser, alt efter hvor stor man gerne vil have, at banen skal være. Her er det et godt råd, at man kan lave en lidt mindre bane, hvis der er de helt små med. Det er samtidigt et spil, hvor man får rørt sig en del, så det er godt for motionen.

Petanque – det mere afslappede spil

Petanque er sommerspillet for de lidt ældre. Det er et lidt mere taktisk spil, hvor man skal forsøge at få sine kugler til at lande så tæt på en mindre kugle som muligt. Det er et spil, de fleste kan nyde uden for i solen, mens man også nyder et glas koldt til ganen. Det er et stille og roligt spil, hvor man også spiller i hold mod hinanden – perfekt egnet til par. Det kan sammenlignes lidt med at tage et spil kort, hvor man også bare får rørt sig en lille smule udenfor under den varme sols stråler.

Både rundbold og petanque er oplagte spil til sommerens sammenkomster, da de kan spilles af alle aldersgrupper. Det er derfor et rigtig godt valg til de anledninger, hvor man mødes med hele familien.

Disclaimer