Pas på med de billige varmepumper

Pas på med de billige varmepumper

21. juni 2016 0 Af Signe Pedersen

I dag findes der utrolig mange forskellige måder at opvarme sit hjem på. Varmepumper er en løsning som flere og flere efterhånden vælger, fordi det både er én af de billigste metoder og en af de mest miljøvenlige i mange tilfælde.

En varmepumpe anvender nemlig luftens eller jordens naturlige varme til at producere varme hele året rundt, og derfor er det en optimal løsning for dig, der gerne vil spare penge på din varmeregning og måske i forvejen ejer et oliefyr, som ofte er dyrt i drift.

En varmepumpe kører dog på strøm. Men det betyder på ingen måde, at din energiregning bliver dyrere af den grund, da varmepumpen som fingerregel producerer omkring 3 kWh for hver kWh strøm, den bruger.

Varmepumper kan findes i mange forskellige prisklasser, og selvom det måske lyder tiltrækkende at vælge den billigste, man kan finde, så bør man være ekstra opmærksom, når man taler om billige varmepumper, da kvaliteten ofte er ret dårlig. Eksempelvis egner de meget billige varmepumper sig sjældent til det klima, vi har i Danmark, og derfor kan de slet ikke levere nok varme i eksempelvis vintermånederne.

Hvis man vælger at se bort fra de billige varmepumper, så kan man i længden spare flere penge ved at købe en dyrere, der samtidig er i bedre kvalitet. Den fungerer langt bedre, og selvom det i første omgang måske virker meget dyrere, så vil det betale sig i sidste ende, da man så ikke behøver at udskifte varmepumpen ofte og ej heller supplere med andre varmekilder i de kolde vintermåneder, når den billige varmepumpe ikke kan klare jobbet.

 

 

Disclaimer