Poser og rande under øjnene

Poser og rande under øjnene

12. juni 2017 0 Af Oliver

Har du hævede øjne eller poser under øjnene ? Om årsagen er et par alt for lange dage eller for mange urolige nætter, har du sikkert prøvet det på et tidspunkt.

Hvis din løsning er at plaske lidt koldt vand i ansigtet eller få fat i en concealer, stop lige der. Der er mere, som du kan gøre for at hjælpe på dine poser under øjnene og forhindre hævelser. Disse enkle tips fra en professionel hudplejespecialist kan få dig i gang.

Hvad er årsagen til mørke rande under øjnene?

Mørke rande eller poser under øjnene kan have mange årsager. Disse omfatter:

Øget melanin (også kaldet hyperpigmentering)
Fedttab under øjet eller slaphed i huden
Brudte blodkar
Et hårdt liv – for meget koffein og tobak og for lidt søvn – er en helt almindelig årsag til hævede øjne og poser under øjet.

Seks løsninger til poser under øjnene og mørke rande:

  • Få nok søvn. God søvn er en billig og nem måde at hjælpe med at minimere mørke under øjnene, uanset hvad årsagen er. Søvn hjælper ikke blot på øjnene, det hjælper også din krop til at reparere celleskader på din hud.
  • Reducer alkohol og koffein. Selvom de kan kvikke dig op på kort sigt, gør koffein og alkohol ikke det samme for din hud. De kan forårsage mild dehydrering, hvilket gør mørke rande mere fremtrædende.
  • Overvej hud lighteners. Men vær opmærksom, da mange hudplejeprodukter med lightener indeholder ulovlige stoffer, der kan skade dit helbred. Undgå solen så vidt muligt, og brug solcreme hver dag. Der er mange forskellig produkter til både ansigt og krop.
  • Tjek fillers som indsprøjtes. En hudlæge eller øjenlæge kan rådgive dig om disse, hvis dine mørke rande under øjnene skyldes brudte blodkar. Fyldstoffer kan også hjælpe, hvis fedttab er årsagen til fordybninger under øjnene.
  • Kig også på laserbehandlinger og vitamin K. Laserbehandlinger kan reducere ​​mørke rande under øjnene grundet brudte blodkar. Hudplejeprodukter indeholdende vitamin K kan også hjælpe. Søg på Google efter produkter med vitamin K eller spørg i din lokale salon eller spa.
  • Gå en nuance lysere i din concealer. En concealer en nuance lysere end din hudtone kan hjælpe med at skjule mørke rande under øjnene. En concealer med en SPF 15 eller højere giver dobbelt fordele. Hvis din hud har tendens til at være fedtet, eller du har akne, brug en olie-fri concealer. Eller brug blot din concealer under øjnene til at skjule de mørke rande, hvis du ellers ikke bruger concealer i ansigtet.
Disclaimer