Møde i København

Møde i København

31. oktober 2019 0 Af Oliver

Jeg er blevet inviteret til et møde inde i København. Det er sådan et ejendomsfirma, der sælger sommerferielejligheder nede i Spanien. Nu har jeg ikke tænkt mig at købe en lejlighed i Spanien og, så være bundet til at skulle tage dertil i de næste mange år, fordi jeg føler, at jeg skal bruge investeringen. Men jeg har da tænkt mig at deltage i mødet. Jeg har prøvet det før. For en del år siden.

Godt eller skidt

Dengang var det vist et fupfirma, der arrangerede det. De ville bare bondefange mennesker til at give sig penge.
Men denne gang ser det ud, som om det er et solidt firma, der står bag ved. Gad vide, om det er sådan noget med skattely på Gibraltar? Invitationen siger nemlig ikke noget som helst om, hvor lejlighederne, de vil sælge os, ligger. Det kan også godt være, at det er en eller anden dansk investor, der er kommet til at købe et stykke land i et eller andet utilgængeligt område, og nu vil han så have sine penge ud ved at sælge nye ferielejligheder. Hvem ved?

Geniale mødelokaler

Invitationen giver ellers alle andre oplysninger om mødet:
Navn på arrangøren. Tid og dato for mødet. Der er også en linje med ”mødelokaler København:” og så en adresse. Nedenunder er der en linje: ”mødelokaler Aarhus:” og så en adresse dér.

Der følger en lille beskrivelse af mødets indhold: Præsentation af lejlighederne, oplysninger om spanske love og skatteregler ved ejendomskøb, information om området: Skoler, hospitaler, shopping, aktiviteter mm. Og så er der nogle telefonnumre til spanske revisorer, notarer og advokater. Aha.

Det ser for mig ud, som om de har godt styr på det. Jeg kunne virkeligt godt lide at vide, hvordan de har fundet på at sende mig sådan en invitation. Jeg har for meget længe siden givet mine oplysninger til en pige fra et ejendomsmæglerfirma. Dengang ledte jeg efter et sommerhus her i Danmark. Måske er det fra det firma, invitationen kommer. Det er dog mere end 7 år siden, at jeg tænkte på at købe et sommerhus. Den tanke er jeg så gået væk fra sidenhen. Vil ikke være bundet af ejendom. Og jeg hørte aldrig fra ejendomsmægleren. Firmaet lukkede vist for 2 år siden, så det kan ikke være derfra invitationen, er kommet.

Styr på det

Jeg noterer tiden, datoen og adressen på mødelokalet i København og beslutter mig for at møde op. Det bliver lidt spændende at finde ud af, hvordan de har fundet mig. Jeg er alligevel i København hver dag, så jeg kan godt bruge en eftermiddag på sådan et møde.
Jeg møder op på dagen. Lidt tidligt. Finder mødelokalerne. Og hold da op. Jeg må sige, at det er de flotteste mødelokaler i København, jeg nogen sinde har set. Virkeligt fine, og personalet er søde. Jeg får lov til at vente på, at mødet skal begynde i deres reception. Pigen, som tog imod mig, bringer mig en kop kaffe. Velbrygget og varm. Det sætter jeg pris på. Mødet starter, og jeg lytter. Under en pause spørger jeg om, hvor de har mit navn og adresse fra. De fortæller, at de fik en liste fra den ejendomsmægler, de opkøbte for 2 år siden. Aha, min nysgerrighed er stillet.

Disclaimer