Min ven er gået quiz amok

Min ven er gået quiz amok

26. august 2013 0 Af Lise

Jeg har en god ven, som er gået totalt quiz amok. Det er helt vanvittigt, så mange gange han efterhånden har sendt mig sms’er med spørgsmål, der er helt umulige for mig at svare på. Han synes vist selv, det er helt normal viden, han spørger mig om, men så må jeg altså være helt vildt dum, for jeg kan ikke svarene.

question-4-1339416-mNogle af spørgsmålene er helt ligegyldige. Jeg mener, hvorfor skulle jeg have brug for at vide, hvor mange torne, der i gennemsnit er på en rosengren. Det er sådan noget han spørger mig om. Jeg gider ikke svare, for det er ikke lige mig at have en quiz kørende på sms.

Så vil jeg hellere finde et spil med quiz spørgsmål, som vi begge to skal svare på. Så bliver det først rigtig sjovt at se, hvor meget han egentlig selv ved. Jeg tror faktisk, at jeg ved mere end ham på rigtig mange områder – i hvert fald inden for sport og politik. Dér får han helt sikkert problemer. Han er helt klart bedre end mig i spørgsmål om film og teknik, og nok også fysik. Så måske er han bare klogere.

Næste gang vi ses, har jeg tænkt mig at vise ham en side, jeg har fundet med en rigtig god og varieret quiz funktion, hvor der ikke bliver stillet det samme spørsgmål til den samme person to gange. Det er nemlig lige præcis problemet i mange andre quizzer på nettet, at den ene får en fordel, fordi han har haft spørgsmålet før. Den hedder i øvrigt vikingequiz.dk, hvis du er interesseret.

Det samme sker jo for eksempel i Trivial Pursuit – og når jeg spiller, er det altid ved et gengangerspørgsmål, at min modstander får den afgørende ost. Jeg synes simpelthen, det er så uretfærdigt. Så en quiz, der undgår at man får samme spørgsmål igen, det glæder jeg mig til at vi skal prøve sammen.

Disclaimer