Mænd og indkøb

Mænd og indkøb

14. april 2017 1 Af Oliver

Man kan da heller aldrig sende sin mand på indkøbstur, bemærkede min kone en anelse syrligt til vores underbo, der var på besøg hos hende til en kop kaffe, da jeg kom hjem efter lørdagens indkøb i vores sædvanlige supermarked.

Årsagen til hendes bemærkning var, at jeg var kommet til at vælge den forkerte slags pommes frites. Den pose, jeg havde taget i frysedisken, var med pommes frites, der skal frituresteges. Og vi har ikke en frituregryde og plejer at bruges de pommes frites, som man bare smider på en bageplader og sætter ind i en varm ovn.

Jeg blev næsten helt taknemmelig, da vores underbo kom mig til undsætning. Hun sagde nemlig med det samme, at vi da kunne låne hendes Actifry til at tilberede vores pommes frites i. For i den skal man netop bruge den type pommes frites, som skal frituresteges.

I lørdags var jeg i den situation, at jeg ikke anede noget som helst om, hvad en Actifry var for en størrelse. Men jeg blev noget klogere, da vores underbo lidt senere kom op igen og havde medbragt sin maskine, som viste sig at være en form for gryde med låg, men som drives elektrisk.

Hun forklarede lidt om, hvordan sådan en virker, så vi selv kunne bruge den, når det blev tid til at lave mad. Jeg havde nemlig købt et par gode bøffer, som vi ville spise pommes frites og bearnaisesovs til.

Aftenen oprandt, og jeg må ærligt tilstå, at det blev de bedste, hjemmelavede pommes frites, jeg nogensinde har smagt, og jeg havde også held til at få stegt bøfferne til perfektion, så de var lidt røde inde i midten.

Mens vi spiste aftalte vi, at vi i den kommende uge skulle køre ind til en hvidevare butik og finde sådan en Actifry, for ikke blot blev resultatet fremragende, men den var nem at betjene, og vi kunne se, at det også var nemt at gøre den ren, så sådan en ville vi bestemt gerne have.

Min kone sagde lidt henkastet, at den vist var ret dyr – noget med over 1000 kroner, havde vores underbo nævnt. Men pyt med det, for den kan sikkert holde i mange år, og så er det vel ikke så slemt, sagde jeg til hende.

Og en anden ting er, at når vi nu alligevel skal ind til den butik, så er det vist på tide, at vi kigger på en ny støvsuger, som jeg synes, vi har trængt til i et stykke tid. Den gamle har vi i øvrigt også haft i mere end 10 år, så det er nok ikke så underligt, at den har mistet noget af sin oprindelige sugestyrke.

Min kone blev overrasket over, at jeg begyndte at tale om ny støvsuger. Det forstår jeg for så vidt godt, for hjemme hos os er det normalt altid mig, der støvsuger, så det er vist flere år siden, hun sidst selv har haft gang i støvsugeren. Men jeg har besluttet, at den nye støvsuger skal være af den poseløse slags.

Nu er der kun én ting tilbage – nemlig at finde det bedste sted på nettet at låne penge til at lt det, jeg skal købe. Enten skal det være et lån fra Trygt Bank eller måske et SMS lån?

Disclaimer