Lektiehjælp kan være en rigtig god idé

Lektiehjælp kan være en rigtig god idé

9. februar 2023 0 Af Signe Pedersen

Hvis du går i skole, har du muligvis et eller flere fag, som du har svært ved. Det er helt normalt, og det er bestemt ikke noget, som du skal skamme dig over. Det kan også være, at du ikke selv går i skole længere, men at dit barn i stedet gør. I så fald kan det være, at han eller hun i stedet har et fag, som er lidt svært.

Uanset om det er dig eller dit barn, der oplever udfordringer med et fag, er løsningen den samme. I kan nemlig få lektiehjælp. Her kommer der typisk en mentor hjem til jer og hjælper jer med faget. På den måde kan I få en bedre forståelse for faget. Måske går det ligefrem fra at være et hadefag til yndlingsfag?

Sådan fungerer lektiehjælp

Lektiehjælp er en form for privatundervisning. Det fungerer normalt ved, at der kommer en mentor hjem til dig eller dit barn. Mentoren vil selv ofte have en videregående uddannelse inden for det fag, som I skal have hjælp til. Det kan enten være en læreruddannelse eller en universitetsuddannelse. Eller også er vedkommende i gang med en sådan uddannelse. Derfor har mentoren også en stor viden om netop det fag, som du søger hjælp til.

Mentoren er også god til at formidle sin viden til dig eller dit barn. Derudover har mentoren kun fokus på dig eller dit barn. Derimod er der +20 elever at holde styr på, når en lærer underviser i skolen. Lektiehjælpen foregår også hjemme hos jer i trygge rammer. Af disse grunde er det heller ikke usædvanligt, at lektiehjælpen ofte giver et bedre resultat end skoleundervisningen.

Selve lektiehjælpen vil ofte tage udgangspunkt i de lektier, som dit barn har fået for. Derfor kaldes privatundervisningen også for lektiehjælp. I nogle tilfælde kan det dog være meningsfuldt at tage udgangspunkt i noget andet materiale. Det kan I selv aftale med mentoren. Formålet med lektiehjælpen er nemlig at blive bedre til det pågældende fag.

Find en mentor online

Hvis du gerne vil finde en mentor til dig selv eller dit barn, kan du gøre det online. Her er der flere platforme, der formidler kontakt mellem mentorer og forældre eller studerende. På platformen har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige mentorer. Ofte er det en fordel at vælge en mentor, der bor nogenlunde tæt på dig.

Disclaimer