Danskerne elsker hyggen ved at sove i shelter

Danskerne elsker hyggen ved at sove i shelter

1. august 2022 0 Af Steen Jensen

En overnatningsform, der vinder større og større indpas i Danmark, er overnatning i shelter. Det er den helt perfekte løsning for dig, der elsker naturen og at være ude. Et shelter er nemlig oftest placeret inde i en skov eller lignende naturnært område, hvor du kan falde trygt i søvn, mens du kan høre dyrene bevæge sig og vinden blæse i træerne.

Fordelen ved at overnatte i et shelter, frem for et telt, er, at du ikke skal sove på den kolde jord. Ligesådan har du også et mere fast tag over hovedet. Hvis du elsker at være ude i naturen, bør du helt klart ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Læs meget mere om overnatning i et shelter i det følgende.

Hvor kan jeg sove i shelter?

Det er svært, hvis ikke umuligt, at komme med en udtømmende liste over, hvor du kan sove i shelter. Konceptet er blevet mere og mere udbredt i Danmark, og derfor kan du også finde flere shelters rundt omkring i landet. Ligesådan findes der naturligvis også et utal af shelter i udlandet.

Hvis du gerne vil sove i shelter i Danmark, kan du besøge Naturstyrelsens hjemmeside. Her finder du en opdateret liste med steder i Danmark, hvor er der opsat et shelter. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvor du kan sove i shelter henne. Et godt alternativ til Naturstyrelsens hjemmeside er shelter-overigt.dk, hvor du kan finde endnu flere shelters.

Hvad skal jeg huske, når jeg skal overnatte i et shelter?

Hvis du har planer om at overnatte i et shelter, skal du blot huske det samme, som hvis du ville overnatte i et telt. Det vil sige et liggeunderlag, en sovepose og passende sovetøj, der egner sig til årstiden.

Tjek også gerne, om du selv skal tage f.eks. brænde med, hvis du gerne vil lave mad over bål eller blot til hygge og for at holde varmen.

Du kan sagtens sove i et shelter om natten. Det kræver blot, at du pakker det rigtige tøj og det rette overnatningsgear.

Disclaimer