Brætspil har udviklet sig enormt de senere år

Brætspil har udviklet sig enormt de senere år

31. maj 2017 0 Af Signe Pedersen

I mange år har det primært været de gode gamle brætspil, som har været i fokus. Deriblandt nogle ny-klassikere, som Bezzerwizzer og lignende. Dog har de fået stærk konkurrence af den enorme bølge af forskellige brætspil, som er kommet til de senere år. Og ikke bare kommet til, men også blevet et hit pga. den enorme udvikling de har gennemgået.

Den voksende interesse for brætspil har gjort, at de nørdede brætspil i den grad har vundet frem på markedet, som noget alle er med på. Dette gør også at brætspil generelt har udviklet sig enormt meget de senere år, da man her gerne vil følge med på bølgen.

Nye udgaver og variationer er kommet til

Dette har skabt nye udgaver og flere variationer til de gamle spil. Brætspil er gået fra at være noget, som en lille skare af faste tilhængere af brætspil gik op i til at være noget for hele familien og mængderne. For i og med at der er blevet udviklet så meget på brætspil de senere år er der også opstået mange flere forskellige slags brætspil. Dette så der er noget i alle genre og for alle interesser. Både indviklede og simple spil, men alle stadig sjove og nytænkende. Der er kommet alverdens udgaver af kortspil og eventyrspil. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad der bliver fundet på.

Brætspillene er kommet for at blive

Selvom mange ting bliver digitaliseret og det hele efterhånden foregår digitalt og på computeren, så er der stadig nogle ting, som formår at bevare værdi i deres fysiske tilstand. Dette gælder for både bøger og for brætspil, der i den grad har vundet frem igen. Brætspil har udviklet sig enormt inden for de senere år og er i den grad kommet for at blive. Med de mange muligheder, der er heri tiltaler de mange og gør at alle kan være med. Og selvom der findes alverdens computerspil og generelt spil online, så kommer det ikke til at slå de gode gamle brætspil. De har formået at forny sig og finde en måde, hvorpå de kan blive ved med at være aktuelle.

Derfor er brætspillene kommet for at blive. De har formået at finde en form, hvor de ikke bare lige bliver slået af banen af digitale udgaver. De fysiske brætspil har nogle egenskaber som man ikke ville kunne opnå over en computer. For det giver noget helt andet at sidde og grine sammen, det fysiske nærvær skaber en anden kontakt. Og det er dette dom brætspil formår at få frem som computerspil ikke gør. Brætspil kan samle venner og familie. Et brætspil kan blive centrum for en sjov aften. Hvilket er svært at skulle slå. Dette gør at de heller ikke vil uddø lige foreløbig, men netop blive ved med at forny sig selv. Der vil komme nye ideer og måder at lave brætspil, så at de altid vil kunne have en relevans.

 

 

Disclaimer