Amager og København

Amager og København

9. januar 2021 0 Af Oliver

I går gik jeg tidligt hjem fra arbejde. Det er fordelen ved at have et job, hvor jeg selv kan vælge, om jeg vil arbejde på kontoret eller hjemmefra. I går var jeg bare sådan lidt tralala. Du ved sådan lidt ked af det og alligevel ikke. Sådan lidt lattermild og alligevel ikke. Rent ud sagt: Sådan helt ustabil – humørmæssigt. Det var sikkert mit PMS, der har påvirket humøret. Det var rart at gå den lille tur hjem fra kontoret. Lidt frisk luft til hjernen og lidt motion til resten af kroppen hjalp faktisk på humøret. Så da jeg kom hjem, satte jeg mig ved computeren og fortsatte mit arbejde.

Puslen ved døren

Tiden gik, jeg lagde slet ikke mærke til, at det blev mørkt. Jeg var i gang med en af de mere spændende opgaver. Pludselig lagde jeg mærke til, at der var noget, der puslede ved min hoveddør. Det løb koldt ned ad ryggen på mig: En tyv. En forbryder. En voldsmand. Jeg blev virkeligt bange. Fik alle de der tanker, som jeg har tænkt så mange gange: ”Find en låsesmed i København, og få skiftet den lås i hoveddøren.” Jeg har selvfølgelig ikke fået det gjort. Og der sad jeg ved min pc og blev skræmt af den puslende lyd. Og ganske rigtigt, der var en eller anden, som forsøgte at dirke låsen i døren til min lejlighed op. Jeg gik ud i entreen. Kiggede ud gennem det der øje og kunne se, at det var ham, der bor i lejligheden oven på min. En ret lækker fyr i øvrigt.

Overboen

Da jeg genkendte min ovenbo, rev jeg døren op og råbte ad ham: ”Hvad vil du?” Han svajede lidt, kiggede på mig med et lidt sløret blik og mumlede undskyld. Han var beruset. Havde åbenbart været på café. Han sagde et eller andet om, at han troede, at han var nået op på fjerde sal. Han vendte sig om for at gå videre op ad trappen og snublede. Jeg nåede lige at gribe ham, inden han faldt fuldstændigt. Jeg kom til at grine ad ham. ”Du har nok fået dig en ekstra fredagsbajer med vennerne, hvad?” Han grinte og sagde, ja, det havde han. Han trængte til det. Hans kæreste havde slået op med ham for en uge siden.

Billig låsesmed på Amager

Jeg hjalp ham op på benene og fik sat ham i den rigtige kurs op ad trappen. Jeg ventede ved min dør, til jeg kunne høre, at han havde fået lukket sig ind.
Da jeg hørte ham smække døren i, gik jeg ind. Jeg satte vand over til en kop te. Jeg tog en dyb indånding og afbrød arbejdet. Gik på nettet og fandt navn, telefonnummer og adresse på en låsesmed på Amager. Jeg ringede op med det samme og fik en aftale med ham om, at han skal komme og give mig et godt råd med hensyn til udskiftning af låsen i min hoveddør.

Han lovede mig, at han vil komme i næste uge. Jeg håber, at han har en ny lås med, så jeg kan få skiftet den gamle ud med det samme.

Disclaimer