Afbudsrejser og flyforsinkelser

Afbudsrejser og flyforsinkelser

18. juni 2022 0 Af Oliver

Planen var egentlig, at I ville tage en tur til det sydlige Asien. I ledte efter billige flybilletter til Thailand. Men da i så læste om, at der er skrappe regler for indrejse i landet, opgav i tanken om at komme dertil. Thailand bliver jo, hvor det er – så I får chancen igen. Måske til næste år. I stedet for – og fordi I er kommet lidt sent i gang med planerne for sommeren, så har I besluttet, at I tager en tur til Spanien.

Afbudsrejserne

I har derfor været inde på forskellige rejsebureauers sites for at undersøge, hvad der findes af afbudsrejser til Malaga. Det er et sted, som I har hørt, skulle være dejligt at besøge – både om sommeren og vinteren. Der har faktisk været mange afbudsrejser at vælge imellem. Det er måske lidt mærkværdigt.

Men er det også usædvanligt? Nej, det er hverken mærkværdigt eller usædvanligt. Der er altid masser af afbudsrejser til Spanien. Det er jo et meget populært ferieland for danskere. Der sker bare det, at vi bestiller vores rejse meget tidligt ofte mindst et halvt år før afgangen – og vi har ikke en eneste mulighed for at se ud i fremtiden.

Ting kan gå galt

Ting sker, og der vil derfor være mange, som bliver nødt til at aflyse ferien – af den ene eller den anden grund. Eller vi kan blive udsatte for forsinket fly, hvilket kan udløse en erstatning. Læs mere om erstatning for forsinket fly her.

Det kan du så nyde godt af, også selvom du er sent ude med at planlægge ferien. Det kan dog også betyde, at du skal sikre dig, at du skal være meget fleksibel. Du kan nemlig finde afbudsrejser, der har afgang, få timer efter at du har set den på nettet. I sådan et tilfælde er du nødt til at sikre dig, at du rent faktisk kan tage af sted. Og ja, der kan komme en flyforsinkelse, og du vil måske ærgre dig, fordi du skulle afsted så hurtigt. Men din ferie bliver med garanti skøn. Den er jo allerede fyldt med spænding og overraskelser.

Disclaimer